Ingrediente: îndulcitor: maltit, eritrit, xilitol, glicoizi de șteviol, grăsimi vegetale și grăsimi vegetale total hidrogenate (palmier), Emulgatori: E473, E471, E472b, agent de îngroșare: amidon de cartofi modificat, CMC, guma de guar, xanthan, făină de carruba, gelatină, alginat, agent de afânare: polidextroză, lapte praf gras, maltodextrină, praf de zer de lapte, acizi alimentari: acid lactic, arome, sare, coloranți: beta carotină, luteină, riboflavină.
Prepararea înghețatei: se toarnă 2 dl de lapte rece într-un vas, adaugăm 70 g de praf de înghețată, se amestecă cu mixerul de bucătărie la început la viteză mică, după care la viteză mai mare, cca 3 minute până devine cremoasă. Turnăm crema în pahare și lăsăm în congelator să ighețe după preferință. Poate fi preparat și în mașina de înghețată.
Prepararea parfeului: se prepară crema în mod asemănător cu descrierea de mai sus, doar ca înghețata se toarna între blaturi, după care se pune la congelator pentru înghețare. Înainte de consum a se lăsa la temperatura camerei cca 10-15 minute, după care se poate consuma.
Preparea shake-ului:
2 dl lapte rece
60 g praf de înghețată
A se amesteca până devine cremoasă. Cu 2 cuburi de gheață este și mai răcoritor.
valoarea nutritivă medie în 100 g înghețată:
Valoare energetică: 417Kcal/1734 KJ
Lipide: 26,9 g din care saturați 14,2g
Carbohidrați: 61,8g din care zaharuri 11,2 din care polioli 30,0g
Fibre 4,3g
Proteine: 2,9g
Sare: 0,06g
Nici o postare găsită