Făină de ARORUT 250

267-ML1001

Preț cu TVA 10,15 lei
Preț fără TVA: 9,31 lei
Făină ARORUT 250g
in stoc
+

Comandă telefonic 0742 077 184

Luni - Vineri: 08.00 - 16.00

Returnare in 14 zile

Livrare Gratuită pentru comenzi mai mari de 200 lei

Făină ARORUT

Ce este arorutul (arrowroot) și făina de arorut?

Cultivarea arorutului se întinde la peste 7000 de ani. Originea denumirii: Aborigenii din Caraibe își tratau rănile cauzate de săgeți cu această plantă. Făina fină se realizează din rădăcinile de arorut mici, cilindrice, culoarea alb-crem) cultivate în Caraibe și  America de Sud.
Făina de arorut este un praf fin fără gust de culoarea albă, un amidon foarte ușor de digerat.

De ce este făina de arorut bun și sănătos?
1. Făina de arorut nu conține gluten, lectine, fitați, saponine și nici un fel de componente antinutritive. Poate fi introdus în categoria alimentelor de bază în bucătăriile ”fără de toate”.
2.Foarte bogat în vitamine și minerale.
3.Ajută digestia și sistemul intestinal.
4.Menține echilibrul de acizi și alcaline
5.Poate fi consumat și de sugari, deoarece poate este extrem de digerabil
6.Din cauza conținutului ridicat de acizi folici, este în mod deosebit gravidelor
7.Conținutul ridicat de kaliu îl face ca să fie benefic pentru inimă, ajută la stabilizarea pulsului și tensiunea.
8.Este deosebit de potrivit pentru tratarea problemelor dermatologice, printre altele și: - tratarea infecțiilor și mâncărimilor cauzate de variolă și cangrenă
- în loc de pudra de talc la bebeluși
- tratarea ciupercilor la picioare
- Tratament local al plăgilor

La ce se poate utiliza făina de arorut?
Are comportament asemănător cu amidonul de porumb, este deosebit de bun pentru îngroșarea sosurilor, tocănițelor, supelor, budincilor (2 lingurițe de făină de arorut echivalează cu 1 lingură de amidon de porumb).
Totodată este foarte potrivit la înlocuirea făinii de grâu, astfel se pot realiza pâini, patiserii, biscuiți, brioșe, foarte fine. (cca. 1 linguriță de făină de arorut= 1 lingură de făină de grâu)

De ce este mai indicat de a se găti cu făină de arorut, decât cu făina de tapioca?
Făina de arorut suportă ingredientele aciduloase, de ex. oțet de mere, zeamă de lămâie față de făina de tapioca. Din acest motiv, făina de tapioca nu este potrivită pentru prepararea unor sosuri, jeleuri de fructe.

Făină de ARORUT 250

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu