Gluten de grâu 500g
Poate fi utilizat cu mașina de făcut pâine, sau în mod tradițional la produsele de patiserie pentru sporirea nivelului de gluten (dozaj: 1 lingură la 500g făină) respectiv ca și pulpă de grâu.
Pulpa de grâu se amestecă cu apă caldă, asfel se obține o masă cauciucată. Formăm chifle și lăsăm să stea minim 10 minute. Se aruncă în apă clocotită și se firbe până se ridică la suprafață. Se scot din apă și se pun să mai fiarbă 10 minute. După răcire se dă prin făină, prin ouă, din nou prin
făină și se poate prăji, sau utilizat cu alte tehnici culinare.
Valori nutritive medii în 100g produs:
Energie: 1653kJ/395kcal
Lipide 2g din care saturati0,1g
proteine: 82g
carbohidrați: 6g din care zaharuri:0g
Sare: 0,1g
A se păstra în loc uscat și răcoros!
Nici o postare găsită