Cafea boabe cu aroma de alune Romana "Nocciola Romana"- Cafe Frei 125g
Descriere
Cafea boabe cu aroma de alune Romana "Nocciola Romana"- Cafe Frei 125g
Cafea boabe prajite cu aroma de alune.
Ingrediente: 98% boabe de cafea prajite, aroma(alune)2 %
Originea cafelei: Plantatii ecuatoriale
Prajire speciala:
In conditiii de fabricatie, deschidem pirii boabelor de cafea cu prajire "calduta". Le lasam sa se odihneasca o zi , iar apoi cafeaua se amesteca cu aroma de alune in portii mici pentru ca porii deschisi sa absoarba aromele ca un burete.
Doza recomandata pentru prepararea unei cesti de cafea cu tarie medie: 2 lingurite pline de cafea macinata.
Cafeaua din lumea reala, care in cele din urma si-a gasit casa finala, "calda", in Italia, in special in cafenelele romane, mayasii au facut mai intai cafea cu alune pe teritoriul Guatemala de astazi( cel putin asa spun ei, pe de alta parte). Amintiti-va ca ei au fost " inventatorii" , chiar si in epoca coloniala. Oricum s-a intamplat, este cert ca spaniolii au amestecat cacao in ea, la fel ca italienii. Potrivit multora, cele mai gustoase alune turcesti( Nocciola Romana) din lume cresc pe plantatiile de aluni din Viterbo, la nord de Roma. Si noi juram pe ei!
Cum se prepara acasa cafea cu aroma de alune?
Datorita tehnologiei unice de prajire a Cafe Frei, aceasta cafea cu un gust deosebit poate fi preparata cu orice dispozitiv de cafea de acasa. O cantitate mica de zahar sau miere subliniaza si mai mult caracterul complex al cafelei. Daca adaugam si lapte,acesta inmoaie si mai mult armonia aromelor.
Informatii de pastrare : pastrati intotdeauna inchis, ferit de lumina, intr-un loc racoros ,dar niciodata in frigider! Macinati intotdeauna doar atat cat pregatiti!