Baza pentru terci / biscuiti cu gust de portocale si ciocolata - cu caise 200g
Vegan.Fără:gluten,lapte,soia,biscuiti fara oua,adaos de zahăr,semințe.Nu necesită fierbere pentru terci.
Ingrediente: hrișcă fără gluten (fulgi de hrișcă, hrișcă expandată) (60%), caise deshidratate(caise deshidratate,faina de orez) (29%), pudră de portocale (7,5%), pudră de cacao degresată, aromă naturală.
Poate conține urme de semințe,seminte zdrobite!
Nu conține adaos de zahăr. Conține doar zaharuri sub forma lor naturală
Valori nutritive medii în 100g de bază pentru terci:
Energie: 1376kJ/325kcal
Lipide: 3g
din care acizi grași saturați: 0,7g
Carbohidrați: 58,4g
din care zaharuri: 20,9g
Fibre: 7,5g
Proteine: 12,5g
Sare: 0,06g
Recomandări pentru utilizare:
Se poate face terci fără fierbere din acesastă bază, pentru 1 porție: se amestecă 50g de bază pentru terci/biscuiți Szafi Free, 90g lapte vegetal la temperatura după plac (sau zeamă de portocale) și îndulcitor după gust (ex. 1 linguriță de îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free). Se poate servi cu fructe, semințe, boabe sparte de cacao, cu fructe deshidratate
Biscuiți friabili sau felii mussli cu gust de portocale cu ciocolată, (10buc): Ingrediente: 150g de bază pentru terci/biscuiți se amestecă cu 160g de gem de caise Szafi Free (se mai poate îndulci după gust). Gemul de caise se poate înlocui și cu 120g de înlocuitor de lapte de origine vegetală și îndulcitor sau 120g de zeamă de grapefruit, portocale, mandarină.
Pentru feliile Mussli: amestecăm bine ingredientele și îl lăsăm să stea 5 minute., după care îl întindem în formă dreptunghiulară în tavă căptușită cu hârtie pentru copt stropit cu spray de ulei de cocos, cu o linguriță umezită. Tăiem aluatul întins cu un cuțit în 10 părți egale. Dacă dorim ca feliile de mussli să fie mai crocante, atunci putem să-l stropim și pe deasupra cu spray de ulei de cocos, și le coacem la 180°C timp de 40 de minute. După coacere le rupem pe baza tăieturilor.
Pentru biscuiți: așezăm aluatul în tavă pe hârtie de copt stropit cu spray de ulei de cocos, în 10 porții, și le întindem un pic cu o lingură umedă, se coace la 180°C timp de 40 minute. Înainte de coacere, dacă se dorește să fie mai crocanți, pot fi pulverizate cu un pic de ulei de cocos. Se consumă după răcire, atunci obține textura perfectă, se păstrează în pungi de sandwich, la temperatura camerei!
Notă, sfat: se poate adăuga și un pumn de nucă, și atunci prinde gust de prăjitura zserbo (Greta Garbo), respectiv în funcție de dietă se poate glazura cu ciocolată.
Poate fi consumat și ca cereale cu iaurt, iar gustul poate fi îmbogățit cu fructe uscate, semințe, ciocolată spartă, îndulcitor, eventual cu fructe proaspete.
Pentru reteta:https://siluetafarafoamecuszafi.wordpress.com/
Produsul este ambalat în propria intreprindere vegan și neprelucrătoare de gluten.Produsul poate contine urme de susan,mustar,telina,nuci,sulfati,lupini!
- Fără gluten
- Vegan
Nici o postare găsită