- 8%

Steverit 150

152-dst02101
Pret vechi: 16.00 lei
Discount: (- 8%)

Preț cu TVA: 14.80 lei
Steverit 4 ori mai dulce 150gInlocuitor de zahăr 100% natural
in stoc
+

Comandă telefonic 0744 668 899

Luni - Vineri: 08.00 - 16.00

Returnare in 14 zile

Livrare Gratuită pentru comenzi mai mari de 200 lei

Ștevia eritrit

Îndulcitor natural cu putere de îndulcire de 4 ori mai mare decât a zahărului de sfeclă de zahăr.
Nu are gustul specific de ștevie! Nu conține arome, esențe, coloranți și agenți modificatori.
Ingrediente: erytritol, ștevie.

Puterea de îndulcire al înlocuitorului de zahăr ”Pe sfert-tot atât” este de patru ori mai mare decât al zahărului de sfeclă. Economic și sănătos. Economic deoarece 1 linguriță de înlocuitor de zahăr corespunde a 4 lingurițe de zahăr de sfeclă de zahăr. Este sănătos, deoarece este pe bază de erytritol, indexul de glicemie este 0nu crează povară calorică pentru organism.
Produsul rezistă la coacere, astfel poate fi utilizat în orice fel la bucătărie. 

Componență: erytritol, stevie
fără gust secundar


Merită să pomenim și separat despre componente:
• Erythritol: zahăr-alcool obținut pe cale naturală. Complet fără calorii, nu are efect asupra insulinei, nu daunează carii dentare, nu are gust secundar.
•Stevie: natural si fără carbohidrați, rezistent la acizi si alcaini, extract din ștevie. Omoară ciupercile. 
Produs recomandat pentru cură de slăbirediabetici și celor care țin dietă Candida, respectiv tuturor care doresc să ducă o viață sănătoasă.

Eritritol – mai pe larg

Eritrit- sau Eritritol-ul este un alcool de zahăr natural care se regăsește și în fructe (ex. pere, pepene, struguri). La aspect și la gust seamănă cu zahărul, dar fără efectele secundare ale zahărului.
Este complet fără calorii (0 kcal/100g), astfel devenind cel mai ideal îndulcitor pentru cei care fac diete și celor care vor să slăbească.
Nu are influență asupra nivelului de zahăr din sânge, indexul glicemic este chiar mai mic decât al alcoolilor de zahăr, chiar și al xilitului (Xilitol). În anumite țări este descris ca index glicemic 0. Nu are efect asupra producerii insulinei. Astfel poate fi consumat cu sufletul împăcat și de diabetici.
Contrar zahărului nu produce carii dentare. Din contră în urma studiilor s-a constatat că protejează chiar mai bine dantura, decât xilitolul. (protecția cea mai optimă însă se obține cu combinarea eritritolului cu xilitolul.)
Puterea de îndulcire este de 60-80% a zahărului clasic. Are un gust răcoros și dulce. Nu are gust secundar.
Eritritolul se absoarbe în totalitate deja în intestinul subțire. În colon ajunge numai în cazul consumului exagerat (peste 80g) și din această cauză în comparație cu restul alcoolilor de zahăr nu ere efect laxativ. Metaboliții se descompun prin rinichi și se elimină prin urină, în măsură de 90% se elimină sub formă neschimbată.
Eritritolul are moleculele mai mici, și 90% se absoarbe în intestinul subțireși mare parte se elimină neschimbat prin urină. Această calitate îl face să fie unic între alcoolii de zahăr.
Toleranța de digerare este mare: de 2-3 ori mai bun decât al xylitolului, a lactitolului, a maltitolului, și a izomalțului.

Eritritolul are cel mai puternic efect de blocare a reproducerii ciupercilor, astfel poate fi consumat și de cei care fac dieta candida.
Se obține din fermentarea zahărului, asemănător cu fermentarea  lactatelor, cu ajutorul unui microorganism nepatogen, pe nume Moniliella pollinis, materia fermentată se filtrează se cristalizează, prin care se obține o puritate de aproape 100%.
Eritritolul lungește valabilitatea alimentelor.
Eritriolul este folosit din 1990 în Japonia la bomboane, ciocolată, umpluturi de iaurt, jeleuri de fructe, gemuri, băuturi, respectiv ca înlocuitor de zahăr.
Eritritolul are mai multe utilizări în tehnica alimentară. Este utilizat din plin, de la dulciuri până la lactate, este component important. Este un potențiator de aromă pentru alimentele dulci-acrișori.
Datorită capacității de absorbție este utilizat ca umidificator, cum ar fi un stabilizator de umiditate pentru a neutraliza efectul de uscare.
Utilizat ca agent de îngroșare și stabilizator de vâscozitate.
Mai este utilizat și ca stabilizator de aciditate pentru stabilizarea valori PH al alimentelor.

Utilizarea Eritriolului:

Poate fi folosit la prăjituri, biscuiți până la maxim 10%, prin care crește considerabil durata valabilității.
Oferă durată prelungită de prospețime și frăgezime în industria patiseriei.
La patiserie solidifică aluatul, și rezultă produs mai fraged.
La topire se comportă diferit față de zahăr..
La bomboane nu este higroscop (nu absoarbe umezeala din aer), conferă luciu și asigură fragilitate și topire.
Se cristalizează repede.
La anumite bomboane, caramele sau la fondante poate fi combinat foarte bine cu maltitul în vederea controlului de cristalizare.
Eritritolul poate fi utilizat cel mai bine sub formă fină sau pudră, de la bomboane perse și în formă cristalină.


Concluzie despre eritritol:
Eritritolul este cea mai sănătoasă posibilitate de opțiune în locul zahărului, cu valoarea cea mai mică de calorii (și carbohidrații cei mai reduși) în comparație cu alți alcooli de zahăr și zahăruri. Utilizarea este identică cu ceilalți înlocuitori, și pe deasupra este mai sănătos și mai tolerant la digestie.


Valori nutritive medii în 100g de produs:
energie:                      0kJ/0kcal
lipide:                          0g
proteine:                     0g
carbohidrați:              100g din care solvabili 0,0g

Diete:
  • Vegan
  • Dukan
  • Diabetic
  • Paleo
  • Keto
Steverit 150

Steverit 150

Deții sau ai utilizat produsul?

Spune-ți părerea acordând o notă produsului

Adaugă un review

Nici o postare găsită