Semințe decorticate de cânepă
Cânepa este una dintre plantele cele mai vechi din istoria cultivării alimentelor. Ajută la prevenirea anumitor boli grave, putem regla greutatea ideală a corpului nostru. Ajută buna funcționare a intestinelor, întârzie îmbătrânirea organismului, eficient în cazuri de aciditate excesivă a sistemului digestiv, întărește venele, are efect benefic asupra nivelului de zahăr în sânge, îmbunătățește vederea, și poate preveni apariția cariilor. Este o sursă bună a acizilor grași omega 3 și omega 6, de fibre pe care le conține într-un raport echilibrat pentru organismul uman. Conținutul de ulei este mai ridicat decât a făinii. În afară de acestea mai conține GLA, care este benefic în tratarea inflamațiilor, iar la femei atenuează durerile menstruale.
Este ideal pentru alimentația vegană, deoarece conține toți aminoacizii esențiali
Valori nutritive medii în 100g de produs:
energie: 2.373kJ/567kcal
lipide: 47,2g (saturați 5,2)
proteine: 30,6g
carbohidrați: 10,9g (zahăr 1,9g)
De ce semințe de cânepă?
mie îmi plac foarte mult semințele de cânepă J
Are gustul asemănător cu cel al semințelor de floarea soarelui, doar că are altă formă. Îar valorile nutritive sunt ieșite din comun!
Să nu vă deruteze, asta nu conține delta-tetrahidrocanabinol D (THC) componenta halucinogenă. THC dealtfel se regăsește în glandele frunzelor mugurilor înflorite. Astfel consumul semințelor de cânepă nu are nici un efect dăunător sau halucinogen!
Cânepa este o plantă cunoscută de la începutul istoriei cultivatului. Are nenumărate modalități de utilizare. Se făceau vele, funii, hârtie, dar era cunoscut atât ca aliment cât și medicament. În China, Australia și Europa a fost aliment salvator pentru populație în perioada foametei.
Efectul curativ al cânepei este cunoscut de milenii. Extrasele din diferite părți al plantei, peste tot în lume erau cele mai răspândite elixiruri. Azi, cânepa deja este ”Orașul Interzis”. Majoritatea oamenilor o asociază imediat cu drogurile. Din acest motiv este interzisă cultivarea peste tot în lume. Nu se mai ține cont de faptul, că era alimentul zilnic a strămoșilor noștri.
Proteinele ce se regăsesc în semințele de cânepă este proteina cu cea mai mare utilitate dintre proteinele vegetale. Funcția cea mai importanta a proteinelor pentru organism, este asigurarea bunei funcționări al celulelor, și facilitează dezvoltarea acestora. Proteinele din semințele de cânepă sunt foarte repede absorbite de organism, astfel are rol important și la menținerea funcționării sănătoase a sistemului imunitar.
Uleiul presat din cânepă, conține ce mai mare cantitate de acizi grași esențiali organismului, pe care organismul nu-l produce și suntem nevoiți să-l compensăm prin alimentație. Acești acizi grași sunt responsabili de reacția sistemului nostru imunitar, și ne curăță venele de colesterină și depuneri.
Ceea ce știm cu siguranță, că scade tensiunea, ”susține” curele de slăbire prin efectul lui de curățare a organismului de grăsimile ce nu sunt necesare, și ajută sistemul imunitar.
Acizi grași regăsiți în semințele de cânepă:
· Omega-3 19%
· Omega-6 57%
· Omega-9 12%
· Palmitină 6%
· Stearină 2%
· Gamma-linolenic 1.7%
· Altele 2.3%
Acizii grași Omega-3, Omega-6 întreține sănătatea inimii.
Efectele benefice al uleiului din semințele de cânepă:
· Conține acizii grași gamma-linolenic (GLA) necesar sistemului imunitar
· Crește nivelul de generarea prostaglandinei care ajută tratarea inflamațiilor
· GLA-ul are efect benefic și asupra neurodermitei
· Atenuează durerile premenstruale, inflamațiile și tulburările nervoase provocate de diabet
· Acidul gras alfa-linolenic poate ajuta la tratarea bolilor sistemului circulator
· Conținutul de acizi grași Omega-3 este relativ ridicat, ce are rol important în metabolismul colesterolului, reduce riscul apariției a cheagurilor de sânge, și previne depunerile intravenoase.
· Apariția inflamațiilor cronice de cele mai multe ori au la bază un sistem imunitar slab, acizii grași Omega-3 atenuează simptomele acestora, din acest motiv este recomandat uleiul de cânepă în cazul inflamațiilor musculare, a inflamațiilor cronice ale vezicii, la psoriazis, inflamația colitei ulceroase…
· Acizii grași Omega3 sunt analgezice nemaipomenite.
· Acizii grași omega-3 și omega-6 sunt componente importante a membranelor celulelor.
· Ajutorul natural al metabolismului
· buna funcționare a proceselor cerebrale
· scade nivelul colesterolului
· scade tensiunea și ajută buna funcționarea sistemului circulator
· Regenerează și întinerește pielea
Este sursă naturală nemaipomenită a a acizilor grași esențiali organismului (Omega-3, Omega-6 és GLA). scade nivelul colesterolui (LDL).
Nici o postare găsită