Pectina Nature Cookta 80g

317-NC


Preț cu TVA: 23.50 lei
Pectină - 80g - gelatină vegetală
in stoc
+

Comandă telefonic 0744 668 899

Luni - Vineri: 08.00 - 16.00

Returnare in 14 zile

Livrare Gratuită pentru comenzi mai mari de 200 lei

Ingrediente: pectină de citrice 100%

A se adăuga la 11-14 kg fructe (80g pectină), în funcție de fruct și gradul de coacere în care se află.

Nature Cookta Special Pektin este o materie de bază în bucătărie, cu utilizare multiplă.
- Prin adăugarea pectinei materiile prime își păstrează mai concentrat conținutul interior, timpul de fierbere se scurtează.
- Este componenta de nelipsit a gemurilor, oferă o tartabilitate perfectă.
- Este componentă de neînlocuit al produselor de patiserie cu termen lung, a glazurilor, a deserturilor ușoare, și chiar la înghețate

la prepararea gemurilor, marmeladelor parinții, bunicii noștrii zăboveau ore întregi în așteptarea îngroșării delicateselor, pentru a le pune în borcane. Azi deja, revoluția alimentară ne oferă soluții naturale pentru ecoinomisirea timpului, ca să nu ne pierdem timpul la „oală”, până pectina din fructe se extrage prin fierbere și să-și facă treaba. Prin adăugare pectinei la aceste preparare se economisește energie și timp, iar fructele nu își mai pierd calitățile prin fierberea îndelungată (gust, vitamine, minerale, culoare)

Pectina este folosită deja de zeci de ani la prepararea gemurilor (a fost descoperit în 1825). Se regăsește în fructele mai cărnoase (mere, pere), însă este prezent și în măceșe, morcov. Pe vremuri, pentru obținerea unei texturi și gust mai bun a gemurilor, deja se combinau fructele cu fructe cu conținut ridicat de pectină. Deoarece fructele cu cât sunt mai coapte, conținutul de pectină scade, pectina se extrage cel mai des din citrice sau din soiurile de mere acre.

Pectina la bucătărie - Utilizare în gamă largă la prepararea gemurilor și a marmeladelor, la produsele de patiserie are funcționalitate ce-l face potrivit pentru înlocuirea grăsimilor și nu in ultimul rând calitatea lui de stabilizator a atras atenția și celor din industria cosmetică.  
Capacitatea de absorbție a apei o face să fie foarte utilă pentru utilizarea zilnică. Este un stabilizator natural de încredere cu care putem îmbunătăți calitatea gemurilor, marmeladelor, jeleurilor și prelungi durata de conservare. Se pot prepara delicii cu ajutorul ei.
În primul rând îl recomandam pentru dulciurile gelatinoase. Combinat cu îndulcitor și puțină apă, se pune la fiert la foc mic cu zeamă de lămâie și lapte de cocos, amestecând în continuu timp de 5-6 minute. Se lasă puțin la răcit înainte de a se turna în forme. Când începe jeleul să se întărească, se poate scoate din forme pentru a le tăia după gust. Dacă utilizăm forme de praline sau de cuburi de ghiață, atunci nu numai valorile vor fi deosebite ci și aspectul căpătat va cuceri!
În amestec cu ciocolată topită se pot obține praline deosebite fără adaosuri.
Acest produs de bază este extraordinar și pentru glazuri pentru tort, deserturi deosebite, chiar și la înghețate

Pectina Nature Cookta 80g

Pectina Nature Cookta 80g

Deții sau ai utilizat produsul?

Spune-ți părerea acordând o notă produsului

Adaugă un review

Nici o postare găsită