Poate fi preparat și fără aparat de inghețată
Făcut cu îndulcitor natural
Ingrediente: îndulcitori (eritritol, xylitol, maltit, glicoizi de șteviol), grăsimi vegetale și ulei vegetal hidrogenizat (palmier), agent de îngroșare (amidon de cartofi modificat), făină de carruba, gelatină, agent de volum (polidextroză), lapte praf gras și degresat, praf de ouă, emulgatori E471, E472, E433, aromă, extras de zmeură(0,1%), semințe de vanilie, coloranți (luteină, riboflavină)
Prepararea înghețatei: se toarnă 2 dl de lapte rece într-un vas, adaugăm 70 g de praf de înghețată, se amestecă cu mixerul de bucătărie la început la viteză mică, după care la viteză mai mare, cca 3 minute până devine cremoasă. Turnăm crema în pahare și lăsăm în congelator să ighețe după preferință. Poate fi preparat și în mașina de înghețată.
Prepararea parfeului: se prepară crema în mod asemănător cu descrierea de mai sus, doar ca înghețata se toarna între blaturi, după care se pune la congelator pentru înghețare. Înainte de consum a se lăsa la temperatura camerei cca 10-15 minute, după care se poate consuma.
Preparea shake-ului:
2 dl lapte rece
60 g praf de înghețată
A se amesteca până devine cremoasă. Cu 2 cuburi de gheață este și mai răcoritor.
Valoare nutritivă la 100g:
Valoare energetică: 430 Kcal / 1806 KJ
Lipide: 29,6 g din care saturati: 16,3g,
Carbohidrați: 61,4g din care zaharuri 7,7g, din care polioli: 40,0g
Proteine: 3,4g
Fibre: 4,4g
Sare: 0,05g
Nici o postare găsită