Ingrediente: praf de grăsimi vegetale, îndulcitor: eryhtritol, sucraloză, fructoză, agent de îngroșare: amidon de porumb modificat, făină de carruba, agent de îngroșare: polidextroză, lapte praf, acizi alimentari: acid citric, cristale de vanilie emulgatori: Esteri poliglicerici ai acizilor grași, mono- și diglicerizi de acizi grași, arome.
Prepararea înghețatei: se toarnă 2 dl de lapte rece într-un vas, adaugăm 70 g de praf de înghețată, se amestecă cu mixerul de bucătărie la început la viteză mică, după care la viteză mai mare, cca 3 minute până devine cremoasă. Turnăm crema în pahare și lăsăm în congelator să ighețe după preferință. Poate fi preparat și în mașina de înghețată.
Prepararea parfeului: se prepară crema în mod asemănător cu descrierea de mai sus, doar ca înghețata se toarna între blaturi, după care se pune la congelator pentru înghețare. Înainte de consum a se lăsa la temperatura camerei cca 10-15 minute, după care se poate consuma.
Preparea shake-ului:
2 dl lapte rece
60 g praf de înghețată
A se amesteca până devine cremoasă. Cu 2 cuburi de gheață este și mai răcoritor.
valoarea nutritivă medie în 100 g înghețată:
Energie: 128Kcal/537KJ
Proteine: 6,2 g
Carbohidrați: 19,0 g din care poliol: 8,0 g din care neabsorbabil: 3,9g
Lipide: 4,5 g
Carbohidrați compuți solvabili: 13,5 g
Nici o postare găsită