Făină de grâu integrală de alac Ecofood 1000 g
Grâul de alac, datorită efectelor sănătoase, are o tradiție veche.
Are un conținut important de proteine, în care se regăsesc toate aminoacizii esențiale. Compoziția de aminoacid diferă de la cea a grâului tradițional. Conținutul grâului de alac se aseamănă cu proteinele regăsite în corpul uman. Este digerat mult mai ușor, aproape dublu față de grâul normal.
Se regăsesc în el aproape toate vitaminele-B, având și conținut ridicat de vitamina-E și niacină.
Poate avea un conținut de 8 ori mai mare de calciu, magneziu, fosfor și selenă decât semințele de grâu. Conținutul de cupru, fier, mangan și zinc depășește cel al grâului normal. Are efect benefic asupra capacității de gândire și concentrare. În urma indexului mic de glicemie poate fi consumat și de diabetici.
Poate fi folosit în toate mâncărurile gătite cu făină, însă în aluatele care necesită frământare pot fi mai moi și se pot rupe mai ușor . În cazul acestor aluate se pot adăuga 0,001% acid citric sau făină albă de grâu pentru a ajuta procesul de frământare.
Poate conține urme de muștar, soia și lupin.
Valori nutritive în 100 g de produs:
Energie: 1433 kj/339 kcal
Grăsimi: 2,5 g
din care saturați: 0,5 g
Carbohidrați: 61 g
din care zaharuri: 1,9 g
Fibre: 8,2 g
Proteine: 14g g
Sare: <0,01 g